Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα gardiki.eu

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι η ύπαρξη μιας ηλεκτρονικής πηγής πληροφόρησης για το χωριό μας, το Γαρδίκι Θεσπρωτίας.
Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα επιθυμούμε να φέρουμε όλους τους συγχωριανούς κοντά μας, όπου και αν είναι διασκορπισμένοι, σε ολο τον κόσμο. Να τους θυμίσουμε το χωριό μας.
Ταυτόχρονα, να γίνει αυτός ο δικτυακός τόπος, ένα κοινό σημείο συνάντησης και επικοινωνίας όλων των συγχωριανών.

Να μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα και δημόσια για θέματα που αφορούν το χωριό μας. Καλούμε όλους να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους και να συνεργαστούμε όλοι μαζί, να στείλει ο καθένας ό,τι μπορεί , μία φωτογραφία, μια γνώμη, ιστορικά στοιχεία και ό,τι άλλο αξίζει να δημοσιευτεί, ώστε να εμπλουτιστεί αυτή η ιστοσελίδα.

Μέσα λοιπόν από τις ηλεκτρονικές σελίδες της ιστοσελίδας μας, σας καλωσορίζουμε και σας καλούμε να απολαύσετε μια ενημερωτική και ευχάριστη περιήγηση στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας. Αλλά μην αρκεστείτε στην δικτυακή μόνο παρουσία του. Επισκεφθείτε το Γαρδίκι. Ζήστε από κοντά την φιλοξενία και την παράδοση και γνωρίστε το τοπίο και τους ανθρώπους του!

Το Χωριό μας - Χάρτης - Πρόσβαση

Από τη μια η αγροτική πλευρά του χωριού, με τα παραδοσιακά σπίτια, την καλλιέργεια της γης, με το φυσικό περιβάλλον και την αίσθηση του παλαιού και από την άλλη η σύγχρονη μοντέρνα όψη.
Το σμίξιμο του παλαιού με το σύγχρονο, του παραδοσιακού με το μοντέρνο, συνιστούν ένα μοναδικό συνδυασμό, κατατάσσοντας το Γαρδίκι στα ωραιότερα χωριά της Θεσπρωτίας.
Όμορφα παραδοσιακά σπίτια με κληματαριές και γλάστρες, συνταιριασμένα με την μοντέρνα αρχιτεκτονική, παραδοσιακοί κήποι, σύγχρονα καταστήματα και παραδοσιακά καφενεία.
Κάτοικοι απλοί, χαμογελαστοί, φιλοπρόοδοι, έτοιμοι να υποδεχθούν τον κάθε επισκέπτη με την πατροπαράδοτη φιλοξενία και με το καλώς ήλθατε.

Το απλό γεωργοκτηνοτροφικό χωριουδάκι της δεκαετίας του \'70, αρχίζει μια ραγδαία ανάπτυξη, για να μετατραπεί σε ένα από τα πιο σημαντικά χωριά της περιοχής. Όταν ο ήλιος δύει, στο χωριό αρχίζει μια νέα ζωή, η οποία ελκύει όλο τον κόσμο, όλων των ηλικιών. Η νυχτερινή ψυχαγωγία είναι μοναδική. Παντού κέφι και γέλιο.

Η πρόσβαση στο χωριό είναι εύκολη και μπορεί να γίνει, είτε με την χρήση μαζικών μέσων συγκοινωνίας, είτε με την χρήση αυτοκίνητου ή μοτοσυκλέτας μέσω του οδικού δικτύου.
Συγκεκριμένα, ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει στο χωριό μέσω δρομολογίων του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας απευθείας από Αθήνα, από Ηγουμενίτσα, από Παραμυθιά και από Πρέβεζα.
Σημειώνεται ότι το χωριό απέχει 40 χλμ. απο την Ηγουμενίτσα, 61 χλμ. απο την Πρέβεζα, 14 χλμ. απο την Παραμυθιά και 437 χλμ. απο την Αθήνα.

Οδηγίες χρήσης του χάρτη:
Μπορείτε να μεγενθύνετε ή να μικρύνετε το χάρτη πατώντας τα αντίστοιχα κουμπιά (+/-).
Μπορείτε να μετακινήσετε το χάρτη κάνοντας click πάνω του και να σύρετε το ποντίκι με πατημένο το πλήκτρο ή πατώντας στα ανάλογα κουμπιά (<,>).
Ο χάρτης δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της δορυφορικής χαρτογράφησης που παρέχεται από την εταιρεία Google.